PEC Zwolle schoenen

Bovenstaande PEC Zwolle schoenen zijn gefabriceerd door de firma Greve.

Voor het kampioensjaar zijn deze schoenen zijn éénmalig en hand gemaakt. Ze hebben in de etalage gestaan van 'De Schoenenfabriek' in de Diezerstraat, Zwolle. Hierna zijn de schoenen via een veiling aangeboden. De gelukkige winnaar heeft deze schoenen een tijdje in bezit gehad en daarna op marktplaats aangeboden. RTV Oost heeft hier een artikel aan gewijd.
Zie hieronder het artikel.

RTV Oost

donderdag 9 november 2017 | 11:02 Laatst bijgewerkt: 9-11-2017 | 11:02

PEC Zwolle-supporters opgelet: Thomas uit Zwolle biedt op Marktplaats zijn handgemaakte Greve-schoenen in het Zwolse blauw-wit aan. Een uniek paar, bevestigt de vertegenwoordiger van de schoenenfabriek.

Maatje 42, amper gedragen. Maar helaas is Thomas geen fanatieke PEC-supporter én passen de schoenen net niet, vertelt de verkoper in de advertentie. Dus staan de stappers vooral in zijn huiskamer te 'shinen'. Hij hoopt iemand blij te kunnen maken, zodat ze 'met trots kunnen worden getoond aan de wereld'. 

Goed doel
Bieden op zijn schoenen kan vanaf driehonderd euro.

Een goede prijs, aldus vertegenwoordiger Remon Moerkotte. Hij is verantwoordelijk voor de distributie van het schoenenmerk in Nederland en herinnert zich het PEC-paar nog. "Hebben we gemaakt voor een sponsoravond, waarbij ze geveild werden voor een goed doel meen ik. Ook voor Cambuur Leeuwarden hebben we toen een paar gemaakt."

Hoe Thomas aan de schoenen is gekomen is niet duidelijk, hij was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Geen PEC-supporter?
Als PEC niet je club is, heeft Remon nog een alternatief: "In ons maatwerkprogramma kunnen we schoenen customizen naar ieders wens. Zwart-witte Heracles-schoenen? Of liever een Twente-logo erop, of een adelaar? Geen probleem."

Maar als het aan PEC Zwolle ligt, worden er geen schoenen meer gemaakt met het logo van de club. Het logo mag namelijk niet gebruikt worden voor commerciële activiteiten. De doorverkoop van deze schoenen doen ze echter niet moeilijk over.